Product Details

Casa Cadaval Cabernet Sauvignon

   Vinho regional

15

Karakteristieken

Briljante dieprode kleur.

Intense aroma's van rijp zwart fruit met een kruidige toets.

Volle wijn met zachte tannines en een lange persistente afdronk.

Serveertemperatuur: 18°C

Excellent met rood vlees en sterke kazen.

Oogstjaar: 2013
Alcohol: 14.8%
Wijnhuis: Casa Cadaval
Regio: Tejo
Casa Cadaval

80km ten noorden van Lissabon, aan de linkeroever van de Taag, bezit Herdade de Muge, ofwel Casa Cadaval reeds 4 eeuwen wijntraditie in de gemeente Muge.
Op de meer dan 5000ha welke de totale oppevlakte van de estate omvat, is slechts 50ha bestemd voor de wijnen van Casa Cadaval.
Er word gestreefd naar wijnen van de beste kwaliteit welke alle een beperkte productie kennen.
De Portugese Topwijn "Marquesa de Cadaval" is dan ook de paradepaardje van het huis.
Maar zelfs de Padre Pedro (basiswijn) behaalde reeds op verscheidene concours nominaties en medailles.

Tejo

De Ribatejo is een erg vruchtbaar gebied dat ten noorden van Lissabon ligt in de wijde, ietwat vlakke vallei van de Taag. De kwaliteit van de wijnen uit de Ribatejo heeft in de afgelopen jaren een radicale verandering ondergaan. Vroeger werden de meeste wijngaarden dichtbij de rivier aangeplant. In het recente verleden zijn er veel beplantingen geweest en er worden wijngaarden op de steenachtige en zanderige hellingen hoog boven de rivierbedding aangelegd. Het alcoholpercentage moet minstens 11,5% bedragen, voor de rode en rose wijnen en minimum van 11% voor witte, 10,5% voor mousserende en 17,5% voor generosos.Er heerst een mild Middellandse Zeeklimaat met niet te hete zomers en niet erg koude winters zonder vorst. Gemiddeld valt er 550 millimeter regen per jaar.
De bodem is zeer vruchtbaar en is voor het grootste gedeelte alluviaal (klei, zand) met soms graniet in de ondergrond.

Cabernet Sauvignon

blauw
Een kleine doffe donkerblauwe druif met een dikke schil. Het sap is zeer aromatisch. In een typische Cabernet Sauvignon ruikt en proeft u naast zwarte bessen ook groene paprika, pure chocolade en munt. In de geur speciaal viooltjes, cederhout (sigarenkistjes) en potloodslijpsel. De druif heeft een van de hoogste pit-vruchtvlees verhoudingen: 1 op 12. Pitten zijn, naast de schil, de belangrijkste tanninebron van wijn. Door zijn tannine is deze druif zeer geschikt om op eikenhouten vaten te rijpen. Dat maakt de stroeve tannine zacht en soepel. Als deze druif in een te koel klimaat groeit nijgen de wijnen naar onrijpheid en zijn wat dun. Een te warm klimaat maakt de wijn wat vlak en geeft een indruk van gestoofd fruit in de geur en smaak.