Marquesa de Cadaval
€ 35
Karakteristieken
Briljanrode kleur met paarse schijn.
Rijpe zwarte vruchtenaroma's met florale toets van viooltjes en licht-kruidige sporen.
Volle wijn met excellente structuur en balans, zeer zachte tannines met een persistent lange afdronk.
Serveertemperatuur: 18°C.
Excellent bij vleesschotels en kazen, maar zeker ook te genieten op zichzelf.
Oogstjaar: 2015
Alcohol: 13.1%
Wijnhuis: Casa Cadaval
Regio: Tejo
Casa Cadaval
80km ten noorden van Lissabon, aan de linkeroever van de Taag, bezit Herdade de Muge, ofwel Casa Cadaval reeds 4 eeuwen wijntraditie in de gemeente Muge.
Op de meer dan 5000ha welke de totale oppevlakte van de estate omvat, is slechts 50ha bestemd voor de wijnen van Casa Cadaval.
Er word gestreefd naar wijnen van de beste kwaliteit welke alle een beperkte productie kennen.
De Portugese Topwijn "Marquesa de Cadaval" is dan ook de paradepaardje van het huis.
Maar zelfs de Padre Pedro (basiswijn) behaalde reeds op verscheidene concours nominaties en medailles.
Tejo
De Ribatejo is een erg vruchtbaar gebied dat ten noorden van Lissabon ligt in de wijde, ietwat vlakke vallei van de Taag. De kwaliteit van de wijnen uit de Ribatejo heeft in de afgelopen jaren een radicale verandering ondergaan. Vroeger werden de meeste wijngaarden dichtbij de rivier aangeplant. In het recente verleden zijn er veel beplantingen geweest en er worden wijngaarden op de steenachtige en zanderige hellingen hoog boven de rivierbedding aangelegd. Het alcoholpercentage moet minstens 11,5% bedragen, voor de rode en rose wijnen en minimum van 11% voor witte, 10,5% voor mousserende en 17,5% voor generosos.Er heerst een mild Middellandse Zeeklimaat met niet te hete zomers en niet erg koude winters zonder vorst. Gemiddeld valt er 550 millimeter regen per jaar.
De bodem is zeer vruchtbaar en is voor het grootste gedeelte alluviaal (klei, zand) met soms graniet in de ondergrond.
Touriga Nacional
Trincadeira
Portugese druivensoort voor rode wijn die voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van port. Deze soort, die een goede kleur geeft, is niet erg bestand tegen rot en kan snel tegen oogsttijd makkelijk en snel overrijpen. Komt ook voor in de Dao en Alentejo.
Alicante Bouschet
De Alicante Bouschet is een kruising tussen de Grenache noir en de Petit Bouschet. De Petit Bouschet was al een kruising tussen de Teinturier du Cher en de Aramon. De Alicante Bouschet is een van de weinige druivenrassen met rood vruchtvlees.
Hoewel de druif een hoge opbrengst per hectare kan genereren, is terugsnoeien vereist wanneer men er een mooie cepagewijn van wil maken. Bij een blend van verschillende druivenrassen kan deze druif voor mooi rood fruit, in de geur en smaak van de wijn zorgen.
Door zijn dikke schil heeft deze druif een warm klimaat nodig om tot volle rijkdom te komen