Product Details

Marquesa de Cadaval

   Denominação de Origem Controlada

35

Karakteristieken

Briljanrode kleur met paarse schijn.

Rijpe zwarte vruchtenaroma's met florale toets van viooltjes en licht-kruidige sporen.

Volle wijn met excellente structuur en balans, zeer zachte tannines met een persistent lange afdronk.

Serveertemperatuur: 18°C.

Excellent bij vleesschotels en kazen, maar zeker ook te genieten op zichzelf.

Oogstjaar: 2010
Alcohol: 13.1%
Wijnhuis: Casa Cadaval
Regio: Tejo
Casa Cadaval

80km ten noorden van Lissabon, aan de linkeroever van de Taag, bezit Herdade de Muge, ofwel Casa Cadaval reeds 4 eeuwen wijntraditie in de gemeente Muge. Op de meer dan 5000ha welke de totale oppevlakte van de estate omvat, is slechts 50ha bestemd voor de wijnen van Casa Cadaval. Er word gestreefd naar wijnen van de beste kwaliteit welke alle een beperkte productie kennen. De Portugese Topwijn "Marquesa de Cadaval" is dan ook de paradepaardje van het huis. Maar zelfs de Padre Pedro (basiswijn) behaalde reeds op verscheidene concours nominaties en medailles.

Tejo

De Ribatejo is een erg vruchtbaar gebied dat ten noorden van Lissabon ligt in de wijde, ietwat vlakke vallei van de Taag. De kwaliteit van de wijnen uit de Ribatejo heeft in de afgelopen jaren een radicale verandering ondergaan. Vroeger werden de meeste wijngaarden dichtbij de rivier aangeplant. In het recente verleden zijn er veel beplantingen geweest en er worden wijngaarden op de steenachtige en zanderige hellingen hoog boven de rivierbedding aangelegd. Het alcoholpercentage moet minstens 11,5% bedragen, voor de rode en rosé wijnen en minimum van 11% voor witte, 10,5% voor mousserende en 17,5% voor generosos.Er heerst een mild Middellandse Zeeklimaat met niet te hete zomers en niet erg koude winters zonder vorst. Gemiddeld valt er 550 millimeter regen per jaar. De bodem is zeer vruchtbaar en is voor het grootste gedeelte alluviaal (klei, zand) met soms graniet in de ondergrond.