Product Details

CSL Tinta Roriz

   Vinho regional

9.5

Karakteristieken

Donker en attractief robijnrode kleur.

Aroma's van fruitjam en zwarte bessen met noties van koffie en een lichte houttoets.

Volle smaken met een persistente afdronk.

Serveren op 16-18°C

Ideaal bij rijke kazen, en kruidige gerechten.

Oogstjaar: 2007
Alcohol: 13%
Wijnhuis: Casa Santos Lima
Regio: Lisboa
Casa Santos Lima

Casa Santos Lima, gelegen in Alenquer 45 km van Lissabon, is opgericht door Joaquim Santos Lima en was aan het einde van de negentiende eeuw een van de beste producenten en exporteurs.

Het wijnhuis heeft vandaag de dag circa 160 hectare wijngaard. Sinds 1990 bestaat twee derde van de wijngaard uit nieuwe wijnstokken. Ze verbouwen er de druivensoorten Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Trincadeira, Alfrocheiro, Tinta Barroca, Camarate, Castelao en de populaire soorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Sauvignon en Chardonnay.

Foto's: https://fotos-old-gallery.talaetrade.be/#collection/1

Lisboa

Ten noordwesten van Lissabon ligt het gevarieerd en boeiend wijngebied Lisboa, tot voor kort nog onder de naam Estremadura, met rode en witte wijnen die ook reeds vroeger over de hele wereld een goede reputatie genoten. De regio strekt zich uit over een gebied vanaf de Atlantische kust ten westen van Lissabon tot net onder Coimbra.
Er heerst een gematigd mediterraan klimaat dat duidelijk onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud en er valt gemiddeld 650 millimeter regen. De bodem is zeer wisselend van subregio tot subregio en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond.

Tinta Roriz

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Tinta Roriz heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit.