Product Details

Quinta de Fonte do Ouro Reserva

   Denominação de Origem Controlada

15

Karakteristieken

Diep robijnrode kleur.

Aroma's van rode vruchten en chocolade met een elegante houttoets.

Volle smaak van bosvruchten, zacht gestructureerde taninnes.

Serveren op 16°C

Ideaal bij rood vlees, grillades en kaasschotels.

Oogstjaar: 2017
Alcohol: 13%
Wijnhuis: Boas Quintas
Regio: Dao
Boas Quintas

S.A. Boas Quintas werd opgericht in 1991, toen Nuno Cancela d'Abreu, als 4de generatie van en land- en wijnbouwfamilie uit de Dao-regio, beslist om zijn kennis en ervaring te gaan aanwenden om zijn eigen wijnen te gaan commercialiseren.
In 2010 breid hij zijn werkgebied uit tot enkele andere wijnregio's in Portugal, zoals Peninsula de Setubal, Alentejo, Bucelas en Douro.
In 2016 levert het hem de titel van "wijnmaker van het jaar" op, en in ditzelfde jaar word Boas Quintas uitgeroepen tot "wijnhuis van het jaar" door het gerenomeerde magazine Revista dos Vinhos.

Ontdek hier de geschiedenis van Boas Quintas: https://www.youtube.com/watch?v=y2qBC8jHqx0

Dao

Gelegen ten zuiden van de Douro is dit een van de bekendste en oudste wijngebieden van Portugal met een oppervlakte van ca. 20.000 ha.
De witte wijnen zijn helder geel van kleur, licht en fris, met een fruitige smaak.
De rode wijnen zijn robijnrood van kleur en hun nobel karakter komt met name bij wat langere rijping tot uiting, als de wijn nog milder en zachter en bijna stroperig wordt. Druivesoorten o.a.: Wit: Encruzado, Assario-Branco, Borrado das Moscas. Rood: Alfrocheiro Preto, Jaen, Tinta Pinheiro, Tinta Roriz.

Touriga Nacional

blauw
Wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt in de port. Touriga Nacional is een vroeg rijpe druif met een diepe kleur en een intens aroma van rood fruit, rozen en viooltjes. Rijke tannines zijn ook kenmerkend voor deze druif.


Tinta Roriz

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Tinta Roriz heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit.


Trincadeira

blauw
synoniem = Tinta Amarela, Preto martinho.
Portugese druivensoort voor rode wijn die voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van port. Deze soort, die een goede kleur geeft, is niet erg bestand tegen rot en kan snel tegen oogsttijd makkelijk en snel overrijpen. Komt ook voor in de Dao en Alentejo.


Jaen

blauw
Portugese druivensoort voor rode wijn. De druivensoort geeft relatief zachte wijnen met niet veel tannines en overige zuren.