Product Details

Marques de Montemor

   Vinho regional

7

Karakteristieken

Manuele pluk in 25kg boxen waar na aankomst op het wijnhuis deze worden gescheiden en gekoeld voor een koude maceratie gedurende 24u. Rijping op RVS vaten met een constante temperatuur van 14 graden.

Aroma's van perzik, mirabellen, een toets van groene appel en een plezant zuurtje.

Oogstjaar: 2016
Alcohol: 13%
Wijnhuis: Quinta da Plansel
Regio: Alentejo
Quinta da Plansel

In 1961 kapseisde Jorge Bohm, een jonge Duitse zakenman, met zijn zeilboot in de haven van Cascais. Jorge was directeur van de wijnhandel van zijn familie in Duitsland. Later een van de grootste importeurs van Portugese wijnen in Duitsland. Deze samenloop van omstandigheden markeert het begin van een succes verhaal . In 1981 koopt Jorge land in Montemor-o-Novo, in het zonnige Alentejo, en bouwt hiermee de basis voor de Quinta de Plansel. Een nieuw begin met een sterk concept, waarin de zorgvuldige selectie van de druifwijnstokken erg belangrijk is. Jorge Bohm?s dochter, Dorina komt in 1993, samen met haar man Thomas, naar Portugal en legt de fundamenten voor de volgende innovatie van het familiebedrijf. Dorina produceert in 1996, samen met de jonge ingenieur Paulo Laureano, haar eerste wijn uit de eigen druiven. Het eerste merk is gemaakt, Quinta da Plansel (plantas seleccionadas). Tijdens de volgende vijf jaar bouwt Dorina, met de hulp van haar echtgenoot Thomas, haar eigen moderne wijngoed, Quinta da Plansel. Op dat moment bestonden alle werknemers uit vrouwen. Het was namelijk niet zo makkelijk om mannen te vinden, in het conservatieve Alentejo, die een vrouwelijke baas accepteren. In 2003 ontwikkelt het bedrijf een nieuw wijnmerk voor de exportmarkt, Marques de Montemor genaamd. Voornamelijk Duitsland, Zwitserland en Brazilie waren goed voor grote afname. Vandaag de dag exporteert het wijngoed 60% van haar productie naar 11 landen. De filosofie om met autochtone druivensoorten te werken toont resultaten. De export vergroot elk jaar. Dorina?s passie voor de nobele varieteiten werpt haar vruchten af. Elk jaar krijgt ze hoge erkenning op de internationale markt, die zich laat zien in de vele prijzen en medailles.

Foto's: https://fotos-old-gallery.talaetrade.be/#collection/15

Alentejo

Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. In totaal telt de streek 14.000 ha wijngaarden. De max. productie voor rode wijnen ligt op 55hl. per ha, voor rose en witte wijnen is dit 70hl. per ha. Alentejo is heet! Tijdens de zomermaanden schijnt de zon genadeloos. In juli en augustus zijn temperaturen boven de 40 graden niet ongewoon.
De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit kalk, verweerde graniet, zandsteen, leisteen of klei.

Alvarinho

groen
Alvarinho is een bijzonder aromatische druivensoort voor witte wijn met een dikke schil. Deze soort kan goed gekweekt worden in een warm tot heet klimaat. Vooral in Vinho Verde regio is de Alvarinho volop aangeplant. Mits goed behandeld en met een laag rendement kunnen de licht gekleurde wijnen aromatisch zijn met een goed alcoholpercentage. In smaak en geur treft men abrikoos, perzik en citrus.


Arinto

groen
Witte druivensoort. Wordt Pederna genoemd in het Vinho Verde gebied. Dit is een van de druivensoorten met het grootste potentieel voor de productie van kwaliteits witte wijnen in Portugal. Schijnt afkomstig te zijn uit het gebied Bucelas. De Arinto druif produceert wijn met een intens en uniek aroma, met een prettige, verse en fruitige smaak. Zijn vrij hoge gehalte aan zuren produceert een vrij zuurrijke most die zich goed leent voor gisting op vat en het ouderen in de fles.


Verdelho

groen
In de Douro vallei groeit hij onder de naam Gouveio. Al eeuwen wordt hij hier gebruikt voor de witte Port. Sinds enkele jaren ook voor droge stille wijnen, meestal in een blend met andere typische 'Douro druiven'. Enkele jaren terug is hij ook in de Portugese provincie Alentejo aangeplant.