Product Details

Plansel Selecta

   Vinho regional

9

Karakteristieken

Na de oogst worden de druiven onmiddellijk geperst, waarna de most gekoeld word tot 5 graden en een maceratie plaatsvind gedurende 24u. Uitgisten van de gefilterde most gebeurd onder temperatuurcontrole bij 14 graden. Rijping bij 8 graden in RVS tanks alvorens botteling na een membraanfiltering.

Heldere rose kleur met aroma's van watermeloen en rode bessen. De frisheid en plezante aciditeit zijn perfect als aperitief of op en terrasje, maar deze rose begeleid ook zeker een lichte maaltijd als een slaatje, of vis en schaaldieren.

Oogstjaar: 2016
Alcohol: 12.5%
Wijnhuis: Quinta da Plansel
Regio: Alentejo
Quinta da Plansel

In 1961 kapseisde Jorge Bohm, een jonge Duitse zakenman, met zijn zeilboot in de haven van Cascais. Jorge was directeur van de wijnhandel van zijn familie in Duitsland. Later een van de grootste importeurs van Portugese wijnen in Duitsland. Deze samenloop van omstandigheden markeert het begin van een succes verhaal . In 1981 koopt Jorge land in Montemor-o-Novo, in het zonnige Alentejo, en bouwt hiermee de basis voor de Quinta de Plansel. Een nieuw begin met een sterk concept, waarin de zorgvuldige selectie van de druifwijnstokken erg belangrijk is. Jorge Bohm?s dochter, Dorina komt in 1993, samen met haar man Thomas, naar Portugal en legt de fundamenten voor de volgende innovatie van het familiebedrijf. Dorina produceert in 1996, samen met de jonge ingenieur Paulo Laureano, haar eerste wijn uit de eigen druiven. Het eerste merk is gemaakt, Quinta da Plansel (plantas seleccionadas). Tijdens de volgende vijf jaar bouwt Dorina, met de hulp van haar echtgenoot Thomas, haar eigen moderne wijngoed, Quinta da Plansel. Op dat moment bestonden alle werknemers uit vrouwen. Het was namelijk niet zo makkelijk om mannen te vinden, in het conservatieve Alentejo, die een vrouwelijke baas accepteren. In 2003 ontwikkelt het bedrijf een nieuw wijnmerk voor de exportmarkt, Marques de Montemor genaamd. Voornamelijk Duitsland, Zwitserland en Brazilie waren goed voor grote afname. Vandaag de dag exporteert het wijngoed 60% van haar productie naar 11 landen. De filosofie om met autochtone druivensoorten te werken toont resultaten. De export vergroot elk jaar. Dorina?s passie voor de nobele varieteiten werpt haar vruchten af. Elk jaar krijgt ze hoge erkenning op de internationale markt, die zich laat zien in de vele prijzen en medailles.

Foto's: https://fotos-old-gallery.talaetrade.be/#collection/15

Alentejo

Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. In totaal telt de streek 14.000 ha wijngaarden. De max. productie voor rode wijnen ligt op 55hl. per ha, voor rose en witte wijnen is dit 70hl. per ha. Alentejo is heet! Tijdens de zomermaanden schijnt de zon genadeloos. In juli en augustus zijn temperaturen boven de 40 graden niet ongewoon.
De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit kalk, verweerde graniet, zandsteen, leisteen of klei.

Alfrocheiro

blauw
Portugese druivensoort voor rode wijn. Deze soort is vooral aangeplant in de Dao, Bairrada en in Alentejo. Hij geeft kleur-intensieve wijnen die veelal versneden worden, met andere soorten vermengd. Het alcoholgehalte is hoog. Kleine, compacte druiven, heel donkerblauw van kleur, met een stevige schil. Synoniem voor: Tinta Bastardinha, Tinta Francesa de Viseu


Aragonez

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Aragonez heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit. Synoniem: Tinta Roriz.