Product Details

Dorina Lindemann Limited Edition

   Vinho regional

30

Karakteristieken

Na de druiven te hebben gekoeld krijgen deze een trage fermentatie gedurende 12 dagen in oude eikenhouten vaten, waar ze manueel worden gemacereerd. Hier gebeurd werkelijk alles manueel. Rijping voor 18 maand in Franse eikenhouten vaten.

Diep robijnrode kleur met noties van wild fruit, subtiele kruidentoets en nuances van chocolade. In het pallet vinden we een vrij florale wijn met zachte tannines een mooie aciditeit en een complexe en persistente finish.

Oogstjaar: 2013
Alcohol: 15%
Wijnhuis: Quinta da Plansel
Regio: Alentejo
Quinta da Plansel

In 1961 kapseisde Jorge Bohm, een jonge Duitse zakenman, met zijn zeilboot in de haven van Cascais. Jorge was directeur van de wijnhandel van zijn familie in Duitsland. Later een van de grootste importeurs van Portugese wijnen in Duitsland. Deze samenloop van omstandigheden markeert het begin van een succes verhaal . In 1981 koopt Jorge land in Montemor-o-Novo, in het zonnige Alentejo, en bouwt hiermee de basis voor de Quinta de Plansel. Een nieuw begin met een sterk concept, waarin de zorgvuldige selectie van de druifwijnstokken erg belangrijk is. Jorge Bohm?s dochter, Dorina komt in 1993, samen met haar man Thomas, naar Portugal en legt de fundamenten voor de volgende innovatie van het familiebedrijf. Dorina produceert in 1996, samen met de jonge ingenieur Paulo Laureano, haar eerste wijn uit de eigen druiven. Het eerste merk is gemaakt, Quinta da Plansel (plantas seleccionadas). Tijdens de volgende vijf jaar bouwt Dorina, met de hulp van haar echtgenoot Thomas, haar eigen moderne wijngoed, Quinta da Plansel. Op dat moment bestonden alle werknemers uit vrouwen. Het was namelijk niet zo makkelijk om mannen te vinden, in het conservatieve Alentejo, die een vrouwelijke baas accepteren. In 2003 ontwikkelt het bedrijf een nieuw wijnmerk voor de exportmarkt, Marques de Montemor genaamd. Voornamelijk Duitsland, Zwitserland en Brazilie waren goed voor grote afname. Vandaag de dag exporteert het wijngoed 60% van haar productie naar 11 landen. De filosofie om met autochtone druivensoorten te werken toont resultaten. De export vergroot elk jaar. Dorina?s passie voor de nobele varieteiten werpt haar vruchten af. Elk jaar krijgt ze hoge erkenning op de internationale markt, die zich laat zien in de vele prijzen en medailles.

Alentejo

Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. In totaal telt de streek 14.000 ha wijngaarden. De max. productie voor rode wijnen ligt op 55hl. per ha, voor rose en witte wijnen is dit 70hl. per ha. Alentejo is heet! Tijdens de zomermaanden schijnt de zon genadeloos. In juli en augustus zijn temperaturen boven de 40 graden niet ongewoon.
De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit kalk, verweerde graniet, zandsteen, leisteen of klei.

Touriga Nacional

blauw
Wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt in de port. Touriga Nacional is een vroeg rijpe druif met een diepe kleur en een intens aroma van rood fruit, rozen en viooltjes. Rijke tannines zijn ook kenmerkend voor deze druif.


Touriga Franca

blauw
Druivensoort die uiterst geschikt is voor hete regio's. Behoort tot de beste en populairste cultivars voor de portproductie in de Douro streek. Het is een zeer productief ras.
De wijn heeft een goed zuurgehalte, bevat veel tannine en levert zachte, lichte, fruitige en aromatische wijnen.