Product Details

Pica Peixe

   Vinho regional

8.5

Karakteristieken

Oogstjaar: 2016
Alcohol: 13%
Wijnhuis: Boas Quintas
Regio: Terras do Sado- Setubal
Boas Quintas

Wijnmaker en oenoloog Nuno Cancela de Abreu weet de natuurlijke omstandigheden in de streek zo te benutten dat hij tot uitgebalanceerde terroirwijnen komt. Zijn wijngaarden liggen in Mortagua, op een hoogte van 250 meter in de prachtige Dao ten noordoosten van de bezienswaardige universiteitsstad Coimbra, verstopt tussen stukken bos met eucalyptussen en dennen. De granieten bodem biedt weinig voedingsstoffen, maar biedt wel zuren en is goed gedraineerd. De koude, regenachtige winters, warme droge zomers met koele nachten en het vochtige einde van september dragen bij aan de rustige rijping van de druiven waardoor aromas en zuren zich beiden goed kunnen ontwikkelen. Boas Quintas in Mortagua is een quinta waar de familie van Nuno al sinds 4 generaties wijn verbouwt en produceert. Nuno is een wetenschapper met veel expertise en hij heeft de afgelopen jaren een hypermodern bedrijf opgebouwd dat tegelijkertijd de biodiversiteit respecteert. Inmiddels maakt hij ook wijnen in andere gebieden van Portugal: Peninsula de Setubal, Douro, Porto, Alentejo en Bucelas. Hij streeft ernaar in alle wijnen de unieke identiteit van elk terroir naar voren te laten komen.

Terras do Sado- Setubal

Dit grote gebied begint ten zuidoosten van Lissabon aan de overzijde van de rivier de Taag terwijl in het centrum de rivier de Sado stroomt. Het wijnbouwgebied strekt zich uit van Lissabon langs de westkust naar het zuiden. Het klimaat is mediterraan met warme zomers en weinig regen. Men treft verschillende bodemsoorten aan in terras do sado: klei en zand.