Product Details

Vertice Branco Brut

   Denominação de Origem Controlada

15

Karakteristieken

De Vertice Espumante Branco heeft een uitnodigende lichtgele kleur. Het aroma is rijk aan fruit met een vleug vanille. In de smaak komt rijp fruit naar voren met tonen van noten. De zachte smaak en de aangenaam geintegreerde zuurgraad zorgt ervoor dat de mousserende witte wijn prachtig in balans is. De afdronk geeft een fluweelzachte sensatie met een fraaie lengte.

Oogstjaar: 2018
Wijnhuis: Vertice
Regio: Douro
Vertice

Caves Transmontanas is een wijnhuis en familiebedrijf dat zijn oorsprong vindt in 1980. Klassieke tradities en moderne technieken zijn de afgelopen jaren naadloos in elkaar overgegaan. De wijngaarden van Caves Transmontanas liggen tot maximaal 550 meter boven zeeniveau. De druiven profiteren optimaal van dit unieke terroir met een specifiek microklimaat.

Douro

De Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken veel van deze wijnboeren hun beste druiven voor tafelwijnen en tonen de wereld dat de regio capaciteiten heeft om wijnen van de hoogste kwaliteit voort te brengen. De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen. Witte wijn moet minimaal twee maanden worden opgeslagen, voor rode wijnen geldt een minimale opslagduur van acht maanden. Het klimaat is continentaal met zeer hete zomers en strenge winters. De regenval varieert sterk naargelang de regio.De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.