Product Details

Quinta dos Quatro Ventos Reserva

   Denominação de Origem Controlada

35

Karakteristieken

Oogstjaar: 2008
Alcohol: 14%
Wijnhuis: Alianca Vinhos de Portugal
Regio: Douro
Alianca Vinhos de Portugal

Meer dan 80 jaar geschiedenis
Gesticht in 1927 door 11 partners onder het leiderschap van Domingos Silva en Angelo Neves in Sangalhos (Anadia). Reeds van in de beginperiode is Alianca gaan exporteren naar Brazilie, Afrika en Europese landen. Op vandaag word meer dan 50% van de totale productie geexporteerd naar ongeveer 60 landen wereldwijd. Alianca staat bekend voor de schuimwijnen (espumantes) en de brandy, maar ook de stille wijnen worden zeker gewaardeerd. Quinta dos Quatro Ventos, Quinta da Garrida, Quinta da Terrugem and Quinta das Baceladas zijn enkele van de brands die reeds verscheiden awards wegkaapten op internationale concours.
In 2007 werd Bacalhoa Vinhos de Portugal de grootste aandeelhouder in Alianca, wat betekende dat de naam werd gewijzigd in Alianca Vinhos de Portugal. Dit leidde tot grootse investeringen in Sangalhos, waar met de opening van het Alianca Underground Museum een gigantisch tunnelmuseum werd ingericht met een grote varieteit aan kunst, van archeologische vondsten tot etnografische kunstwerken, mineralen en fossielen, keramische tegels, etc, uit de collecties van Jose Berardo.

Douro

De Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken veel van deze wijnboeren hun beste druiven voor tafelwijnen en tonen de wereld dat de regio capaciteiten heeft om wijnen van de hoogste kwaliteit voort te brengen.
De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen.
Witte wijn moet minimaal twee maanden worden opgeslagen, voor rode wijnen geldt een minimale opslagduur van acht maanden.
Het klimaat is continentaal met zeer hete zomers en strenge winters. De regenval varieert sterk naargelang de regio.De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.

Touriga Nacional

blauw
Wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt in de port. Touriga Nacional is een vroeg rijpe druif met een diepe kleur en een intens aroma van rood fruit, rozen en viooltjes. Rijke tannines zijn ook kenmerkend voor deze druif.


Touriga Franca

blauw
Druivensoort die uiterst geschikt is voor hete regio's. Behoort tot de beste en populairste cultivars voor de portproductie in de Douro streek. Het is een zeer productief ras.
De wijn heeft een goed zuurgehalte, bevat veel tannine en levert zachte, lichte, fruitige en aromatische wijnen.


Tinta Roriz

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Tinta Roriz heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit.