Product Details

Dorina Lindemann Branco

   Vinho regional

10

Karakteristieken

Manuele oogst in 25kg boxen, waarna de druiven in de koelkamers worden gebracht om na koeling een koude fermentatie te ondergaan. Fermentatie in kleine hoeveelheden bij 14 graden gedurende 4 weken waarna de wijn word gefilterd en biologische gestabiliseerd, gevolgd door de rijping in RVS tanks bij 8 graden Celsius en botteling.

Helder, licht citruskleurige wijn, vol rijp fruit met aroma's van witte perzik, citrus, ananas en passievrucht. In de mond een sappige exotische wijn met een fijne aciditeit.

Oogstjaar: 2016
Alcohol: 13%
Wijnhuis: Quinta da Plansel
Regio: Alentejo
Quinta da Plansel

In 1961 kapseisde Jorge Bohm, een jonge Duitse zakenman, met zijn zeilboot in de haven van Cascais. Jorge was directeur van de wijnhandel van zijn familie in Duitsland. Later een van de grootste importeurs van Portugese wijnen in Duitsland. Deze samenloop van omstandigheden markeert het begin van een succes verhaal . In 1981 koopt Jorge land in Montemor-o-Novo, in het zonnige Alentejo, en bouwt hiermee de basis voor de Quinta de Plansel. Een nieuw begin met een sterk concept, waarin de zorgvuldige selectie van de druifwijnstokken erg belangrijk is. Jorge Bohm?s dochter, Dorina komt in 1993, samen met haar man Thomas, naar Portugal en legt de fundamenten voor de volgende innovatie van het familiebedrijf. Dorina produceert in 1996, samen met de jonge ingenieur Paulo Laureano, haar eerste wijn uit de eigen druiven. Het eerste merk is gemaakt, Quinta da Plansel (plantas seleccionadas). Tijdens de volgende vijf jaar bouwt Dorina, met de hulp van haar echtgenoot Thomas, haar eigen moderne wijngoed, Quinta da Plansel. Op dat moment bestonden alle werknemers uit vrouwen. Het was namelijk niet zo makkelijk om mannen te vinden, in het conservatieve Alentejo, die een vrouwelijke baas accepteren. In 2003 ontwikkelt het bedrijf een nieuw wijnmerk voor de exportmarkt, Marques de Montemor genaamd. Voornamelijk Duitsland, Zwitserland en Brazilie waren goed voor grote afname. Vandaag de dag exporteert het wijngoed 60% van haar productie naar 11 landen. De filosofie om met autochtone druivensoorten te werken toont resultaten. De export vergroot elk jaar. Dorina?s passie voor de nobele varieteiten werpt haar vruchten af. Elk jaar krijgt ze hoge erkenning op de internationale markt, die zich laat zien in de vele prijzen en medailles.

Alentejo

Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. In totaal telt de streek 14.000 ha wijngaarden. De max. productie voor rode wijnen ligt op 55hl. per ha, voor rose en witte wijnen is dit 70hl. per ha. Alentejo is heet! Tijdens de zomermaanden schijnt de zon genadeloos. In juli en augustus zijn temperaturen boven de 40 graden niet ongewoon.
De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit kalk, verweerde graniet, zandsteen, leisteen of klei.

Arinto

groen
Witte druivensoort. Wordt Pederna genoemd in het Vinho Verde gebied. Dit is een van de druivensoorten met het grootste potentieel voor de productie van kwaliteits witte wijnen in Portugal. Schijnt afkomstig te zijn uit het gebied Bucelas. De Arinto druif produceert wijn met een intens en uniek aroma, met een prettige, verse en fruitige smaak. Zijn vrij hoge gehalte aan zuren produceert een vrij zuurrijke most die zich goed leent voor gisting op vat en het ouderen in de fles.


Gouveio

groen
De Gouveio is de Portugese naam van de bekende Spaanse Godello druif. Eind vorige eeuw bijna uitgestorven, maar sinds kort staat hij weer helemaal terug. Een echte kwaliteitsdruif, die aromatische wijnen geeft. Van frisse limoen en perzik tot amandelen en een intrigerende kruidigheid. En dat rijke pallet combineert de Gouveio met een zacht, vloeiend mondgevoel.


Viosinho

groen
Deze druif is redelijk gevoelig voor meeldauw en botrytis. Dankzij de goede balans tussen de zuurgraad en de aanwezige suikers, kan de kwaliteit uitstekend worden en krijgt men frisse, maar toch krachtige aromatische wijnen, die ook na een aantal jaren nog prima te drinken zijn. De tannines die uit de eiken vaten worden gehaald zorgen dat lagering goed mogelijk is. Vaak wordt de druif gebruikt in blends met bijvoorbeeld de Rabigato en de Gouveio.