Product Details

Dorina lindemann Rosé

   Vinho regional

10

Karakteristieken

Onmiddellijk na de oogst word er geperst, waarna de druiven gekoeld worden tot 5 graden Celsius voor een koude maceratie gedurende 24 uur. Nadien word de wijn gefilterd en biologische gestabiliseerd, er word natuurlijke gist aan toegevoegd voor de fermentatie bij 14 graden Celsius.

LIcht rose van kleur met zachte aroma's van aardbei en framboos. In de mond een frisse en fruitige wijn met een mooie aciditeit en een volle smaak.

Oogstjaar: 2017
Alcohol: 12%
Wijnhuis: Quinta da Plansel
Regio: Alentejo
Quinta da Plansel

In 1961 kapseisde Jorge Bohm, een jonge Duitse zakenman, met zijn zeilboot in de haven van Cascais. Jorge was directeur van de wijnhandel van zijn familie in Duitsland. Later een van de grootste importeurs van Portugese wijnen in Duitsland. Deze samenloop van omstandigheden markeert het begin van een succes verhaal . In 1981 koopt Jorge land in Montemor-o-Novo, in het zonnige Alentejo, en bouwt hiermee de basis voor de Quinta de Plansel. Een nieuw begin met een sterk concept, waarin de zorgvuldige selectie van de druifwijnstokken erg belangrijk is. Jorge Bohm?s dochter, Dorina komt in 1993, samen met haar man Thomas, naar Portugal en legt de fundamenten voor de volgende innovatie van het familiebedrijf. Dorina produceert in 1996, samen met de jonge ingenieur Paulo Laureano, haar eerste wijn uit de eigen druiven. Het eerste merk is gemaakt, Quinta da Plansel (plantas seleccionadas). Tijdens de volgende vijf jaar bouwt Dorina, met de hulp van haar echtgenoot Thomas, haar eigen moderne wijngoed, Quinta da Plansel. Op dat moment bestonden alle werknemers uit vrouwen. Het was namelijk niet zo makkelijk om mannen te vinden, in het conservatieve Alentejo, die een vrouwelijke baas accepteren. In 2003 ontwikkelt het bedrijf een nieuw wijnmerk voor de exportmarkt, Marques de Montemor genaamd. Voornamelijk Duitsland, Zwitserland en Brazilie waren goed voor grote afname. Vandaag de dag exporteert het wijngoed 60% van haar productie naar 11 landen. De filosofie om met autochtone druivensoorten te werken toont resultaten. De export vergroot elk jaar. Dorina?s passie voor de nobele varieteiten werpt haar vruchten af. Elk jaar krijgt ze hoge erkenning op de internationale markt, die zich laat zien in de vele prijzen en medailles.

Foto's: https://fotos-old-gallery.talaetrade.be/#collection/15

Alentejo

Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. In totaal telt de streek 14.000 ha wijngaarden. De max. productie voor rode wijnen ligt op 55hl. per ha, voor rose en witte wijnen is dit 70hl. per ha. Alentejo is heet! Tijdens de zomermaanden schijnt de zon genadeloos. In juli en augustus zijn temperaturen boven de 40 graden niet ongewoon.
De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit kalk, verweerde graniet, zandsteen, leisteen of klei.

Aragonez

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Aragonez heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit. Synoniem: Tinta Roriz.


Castelao

blauw
Castelao=Periquita Druivensoort voor rode wijn uit Portugal. De niet te zware wijnen van deze druif combineren een aangename zachtheid met lekker frambozenfruit. In het midden van de 19e eeuw werd deze soort aangeplant door JoseMaria da Fonseca in de wijngaard ´Cova de Periquita vandaar de naam Periquita.