Product Details

Pagina Sauvignon Blanc

   Vinho regional

15

Karakteristieken

Oogstjaar: 2015
Alcohol: 13%
Wijnhuis: Casa Romana Vini
Regio: Lisboa
Casa Romana Vini

Casa Romana Vini is een wijnhuis met een Quinta zowel in de regio Lisboa als in de regio Tejo. De wijnmakerij bevindt zich in Alguber (Lisboa) op Quinta do Porto Nogueira, waar sinds de zomer van 2019 ook hun Boutique Winery Hotel is geopend. Hier worden wijnen gemaakt van zowel autochtone druivenrassen als van internationaal gerenomeerde rassen als Pinot Noir en Sauvignon Blanc. In de Tejo regio ligt Quinta da Escusa, amper een 15-tal kilometer verwijderd van de wijnmakerij, maar toch in een ander wijnregio. Een wijnhuis om in het oog te houden!

foto's: https://fotos-old-gallery.talaetrade.be/#collection/28

Film: https://www.facebook.com/TalaetradeVinhosDePortugal/videos/750194032178233/

Lisboa

Ten noordwesten van Lissabon ligt het gevarieerd en boeiend wijngebied Lisboa, tot voor kort nog onder de naam Estremadura, met rode en witte wijnen die ook reeds vroeger over de hele wereld een goede reputatie genoten. De regio strekt zich uit over een gebied vanaf de Atlantische kust ten westen van Lissabon tot net onder Coimbra.
Er heerst een gematigd mediterraan klimaat dat duidelijk onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud en er valt gemiddeld 650 millimeter regen. De bodem is zeer wisselend van subregio tot subregio en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond.

Sauvignon blanc

groen
Een aromatische, nerveuze druivensoort voor witte wijn. Deze druif levert wijnen die droog, verfrissend, pittig en zeer snel drinkbaar zijn. Men kan in de Sauvignon Blanc groene appels, kruisbessen, grapefruit, asperges en gemaaid gras ruiken en proeven.