Product Details

Casa Cadaval Colheita Reserva

   Vinho regional

13

Karakteristieken

Oogstjaar: 2017
Wijnhuis: Casa Cadaval
Regio: Tejo
Casa Cadaval

80km ten noorden van Lissabon, aan de linkeroever van de Taag, bezit Herdade de Muge, ofwel Casa Cadaval reeds 4 eeuwen wijntraditie in de gemeente Muge.
Op de meer dan 5000ha welke de totale oppevlakte van de estate omvat, is slechts 50ha bestemd voor de wijnen van Casa Cadaval.
Er word gestreefd naar wijnen van de beste kwaliteit welke alle een beperkte productie kennen.
De Portugese Topwijn "Marquesa de Cadaval" is dan ook de paradepaardje van het huis.
Maar zelfs de Padre Pedro (basiswijn) behaalde reeds op verscheidene concours nominaties en medailles.

Tejo

De Ribatejo is een erg vruchtbaar gebied dat ten noorden van Lissabon ligt in de wijde, ietwat vlakke vallei van de Taag. De kwaliteit van de wijnen uit de Ribatejo heeft in de afgelopen jaren een radicale verandering ondergaan. Vroeger werden de meeste wijngaarden dichtbij de rivier aangeplant. In het recente verleden zijn er veel beplantingen geweest en er worden wijngaarden op de steenachtige en zanderige hellingen hoog boven de rivierbedding aangelegd. Het alcoholpercentage moet minstens 11,5% bedragen, voor de rode en rose wijnen en minimum van 11% voor witte, 10,5% voor mousserende en 17,5% voor generosos.Er heerst een mild Middellandse Zeeklimaat met niet te hete zomers en niet erg koude winters zonder vorst. Gemiddeld valt er 550 millimeter regen per jaar.
De bodem is zeer vruchtbaar en is voor het grootste gedeelte alluviaal (klei, zand) met soms graniet in de ondergrond.

Arinto

groen
Witte druivensoort. Wordt Pederna genoemd in het Vinho Verde gebied. Dit is een van de druivensoorten met het grootste potentieel voor de productie van kwaliteits witte wijnen in Portugal. Schijnt afkomstig te zijn uit het gebied Bucelas. De Arinto druif produceert wijn met een intens en uniek aroma, met een prettige, verse en fruitige smaak. Zijn vrij hoge gehalte aan zuren produceert een vrij zuurrijke most die zich goed leent voor gisting op vat en het ouderen in de fles.


Viognier

groen
Viognier houdt van droge en arme granietbodems en is resistent tegen droogte. De productie per hectare is uitzonderlijk laag en bedraagt 20-30 hectoliter per hectare. De wijn heeft een gouden tint en een hoog alcoholgehalte, is tevens droog en bezit een typisch bittertje in de afdronk. Hij is uitzonderlijk geparfumeerd en vertoont geuren van honing, perzik, abrikoos, acacia en specerijen.