Product Details

Meia Pipa

   Vinho regional

11

Karakteristieken

Diep donkerrode kleur tot medium ruby.

Aroma's van rode bessen met een vleugje mint en peper.

Karakteristiek aroma van Cabernet. De rijping (18 maanden) op kleine eikenhouten vaten (meia pipa's) geeft een perfect evenwicht aan deze wijn.

Serveren op 16-18°C

Ideaal te severen bij grill, wild en rood vlees.

Oogstjaar: 2006
Alcohol: 14%
Wijnhuis: Bacalhoa Vinhos
Regio: Terras do Sado- Setubal
Bacalhoa Vinhos

Gesticht in 1922 onder de naam Joao Pires & Filhos, en tot op heden uitgegroeid tot een van de leidende wijnhuizen in Portugal.
Met een productiecapaciteit van 12 miljoen liter, een rijpingscapaciteit van 6000 vaten en 500 hectaren wijngaarden streeft men het doel na om kwalitatieve wijnen binnen ieders bereik op de markt te brengen.

foto's: https://fotos-old-gallery.talaetrade.be/#collection/5
https://fotos-old-gallery.talaetrade.be/#collection/10

Terras do Sado- Setubal

Dit grote gebied begint ten zuidoosten van Lissabon aan de overzijde van de rivier de Taag terwijl in het centrum de rivier de Sado stroomt. Het wijnbouwgebied strekt zich uit van Lissabon langs de westkust naar het zuiden. Het klimaat is mediterraan met warme zomers en weinig regen.
Men treft verschillende bodemsoorten aan in terras do sado: klei en zand.

Castelao

blauw
Castelao=Periquita Druivensoort voor rode wijn uit Portugal. De niet te zware wijnen van deze druif combineren een aangename zachtheid met lekker frambozenfruit. In het midden van de 19e eeuw werd deze soort aangeplant door JoseMaria da Fonseca in de wijngaard ´Cova de Periquita vandaar de naam Periquita.


Syrah

blauw
Een zeer sterke druivensoort voor rode wijn en kruidige rose. De wijnen van de syrah hebben een hoog tannine-gehalte, zonder stroef te zijn. Ze ruiken en smaken naar blauw fruit zoals bosbessen en bramen, met een sterk gekruide toon van vers gemalen peper en andere kruiden.


Cabernet Sauvignon

blauw
Een kleine doffe donkerblauwe druif met een dikke schil. Het sap is zeer aromatisch. In een typische Cabernet Sauvignon ruikt en proeft u naast zwarte bessen ook groene paprika, pure chocolade en munt. In de geur speciaal viooltjes, cederhout (sigarenkistjes) en potloodslijpsel. De druif heeft een van de hoogste pit-vruchtvlees verhoudingen: 1 op 12. Pitten zijn, naast de schil, de belangrijkste tanninebron van wijn. Door zijn tannine is deze druif zeer geschikt om op eikenhouten vaten te rijpen. Dat maakt de stroeve tannine zacht en soepel. Als deze druif in een te koel klimaat groeit nijgen de wijnen naar onrijpheid en zijn wat dun. Een te warm klimaat maakt de wijn wat vlak en geeft een indruk van gestoofd fruit in de geur en smaak.