Product Details

Touriz

   Vinho regional

15

Karakteristieken

Donker- tot robijnrode kleur.

Deze wijn presenteert zichzelf sterk in de aroma's van kersen, pruimen, zwarte bessen.

Het reslutaat van de lange rijping op Portugese eiken vaten resulteert in een wijn met een excellente afdronk, perfect geassembleerd met elegante tannines.

Serveren op 16-18°C.

Ideaal bij rijke vleesgerechten en kazen.

Oogstjaar: 2006
Alcohol: 14%
Wijnhuis: Casa Santos Lima
Regio: Lisboa
Casa Santos Lima

Casa Santos Lima, gelegen in Alenquer 45 km van Lissabon, is opgericht door Joaquim Santos Lima en was aan het einde van de negentiende eeuw een van de beste producenten en exporteurs.

Het wijnhuis heeft vandaag de dag circa 160 hectare wijngaard. Sinds 1990 bestaat twee derde van de wijngaard uit nieuwe wijnstokken. Ze verbouwen er de druivensoorten Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Trincadeira, Alfrocheiro, Tinta Barroca, Camarate, Castelao en de populaire soorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Sauvignon en Chardonnay.

Foto's: https://fotos-old-gallery.talaetrade.be/#collection/1

Lisboa

Ten noordwesten van Lissabon ligt het gevarieerd en boeiend wijngebied Lisboa, tot voor kort nog onder de naam Estremadura, met rode en witte wijnen die ook reeds vroeger over de hele wereld een goede reputatie genoten. De regio strekt zich uit over een gebied vanaf de Atlantische kust ten westen van Lissabon tot net onder Coimbra.
Er heerst een gematigd mediterraan klimaat dat duidelijk onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud en er valt gemiddeld 650 millimeter regen. De bodem is zeer wisselend van subregio tot subregio en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond.

Touriga Nacional

blauw
Wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt in de port. Touriga Nacional is een vroeg rijpe druif met een diepe kleur en een intens aroma van rood fruit, rozen en viooltjes. Rijke tannines zijn ook kenmerkend voor deze druif.


Touriga Franca

blauw
Druivensoort die uiterst geschikt is voor hete regio's. Behoort tot de beste en populairste cultivars voor de portproductie in de Douro streek. Het is een zeer productief ras.
De wijn heeft een goed zuurgehalte, bevat veel tannine en levert zachte, lichte, fruitige en aromatische wijnen.


Tinta Roriz

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Tinta Roriz heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit.