Portugal wijnland

Wijnen uit Portugal nemen een unieke plaats in binnen het mondiale wijnaanbod. Ze beschikken namelijk stuk voor stuk over een volstrekt eigen, authentiek karakter. Dat bijzondere karakter is gebaseerd op een samenspel van diverse factoren: uitstekende natuurlijke kondities, unieke inheemse druivesoorten en oude gebruiken gecombineerd met moderne produktiemethodes.
Wijnbouw komt vanouds in heel Portugal voor, van het hoge noorden tot het diepe zuiden, onder telkens wisselende natuurlijke omstandigheden. De variatie in smaken en stijlen is dan ook zeer groot en er is voor ieder wat wils. Rood, wit, rosé, mousserend, versterkt, je vindt het er allemaal.
Kenmerkend voor de meeste Portugese wijnen is dat ze assemblages zijn van meer dan één druivesoort. In iedere regio zijn dat weer verschillende en over het hele land staan er vele tientallen aangeplant. Soorten die je buiten Portugal nauwelijks vindt. Natuurlijk brengen de wijnbouwers nog jaarlijks nieuwe combinaties op de markt, samen met monocépages van hun beste druivenstokken.
Een must om ze als wijnliefhebber te ontdekken.

Overzicht wijnregio's in Portugal

Klik op de wijnregio voor meer info over de streek en de wijnen.

Vinho Verde
Tras os montes
Douro
Beiras
Bairrada
Dao
Lisboa (Estremadura)
Tejo (Ribatejo)
Terras do Sado- Setubal
Alentejo
Algarve
Azoren
Madeira