Reisinfo

Home > Reisinfo > resto


Vinum Restaurante Porto

Het restaurant Vinum, gelegen in de Port lodge van Graham's Port heeft een uitstekende keuken, vooral in combinatie met de schitterende wijnen komende uit de diverse quintas die het huis bezitten. Tevens heb je vanuit het restaurant een prachtig uitzicht over Porto en de Douro-rivier met zijn talrijke bruggen.

http://www.vinumatgrahams.com/

Vinho Verde

Dit gebied strekt zich uit over de hele kuststreek ten noorden van de Douro tot aan de grens met Spanje en omvat ca. 10% van het hele land. De Vinho Verde is een vrolijke, jonge en vrije wijn. Helder geel van kleur met een verfijnde fruitige smaak, fris en elegant. Druivesoorten o.a.: Alvarinho, Loureiro, Trajadura, Avesso en Pederna.
Alcoholpercentage: vanaf 8,5%.
Dit gebied is een van de vochtigste van heel Europa. Jaarlijks valt hier ca. 3000 millimeter regen. Door de nabijheid van de Atlantische Oceaan heerst er een mild en vochtig zeeklimaat met een warme zomer en een milde winter.
De bodem van het gebied bestaat voornamelijk uit verweringsmateriaal van graniet (bedekt met zand) dat arm is aan voedingsstoffen. Langs de rivieren is de bodem alluviaal met zand en klei.