Reisinfo

Home > Reisinfo > natuur


Parque Natural de Peneda-Gerês

Helemaal ten noorden van Portugal, op de grens met het Spaanse Galicië, vinden we het Nationaal park van Peneda-Gerês. Met prachtige vergezichten, watervallen en pitoreske dorpen is dit de uitgelezen gebied om mooie wandeling of fietstochten te ondernemen. Ook met de auto kan je, weliswaar via enkele kilometer in Spanje, een mooie rondrit maken langs de vele bezienswaardigheden.

Vinho Verde

Dit gebied strekt zich uit over de hele kuststreek ten noorden van de Douro tot aan de grens met Spanje en omvat ca. 10% van het hele land. De Vinho Verde is een vrolijke, jonge en vrije wijn. Helder geel van kleur met een verfijnde fruitige smaak, fris en elegant. Druivesoorten o.a.: Alvarinho, Loureiro, Trajadura, Avesso en Pederna.
Alcoholpercentage: vanaf 8,5%.
Dit gebied is een van de vochtigste van heel Europa. Jaarlijks valt hier ca. 3000 millimeter regen. Door de nabijheid van de Atlantische Oceaan heerst er een mild en vochtig zeeklimaat met een warme zomer en een milde winter.
De bodem van het gebied bestaat voornamelijk uit verweringsmateriaal van graniet (bedekt met zand) dat arm is aan voedingsstoffen. Langs de rivieren is de bodem alluviaal met zand en klei.