Reisinfo

Home > Reisinfo > steden


Braga

Braga, ten noorden van Porto in de regio Minho, is een vrij grote stad, waar de textielnijverheid nog steeds één van de hoofdactiviteiten is. even ten noorden van de stad ligt het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte, een indrukwekkende trap leidt u naar de kerk bovenop de heuvel.

Vinho Verde

Dit gebied strekt zich uit over de hele kuststreek ten noorden van de Douro tot aan de grens met Spanje en omvat ca. 10% van het hele land. De Vinho Verde is een vrolijke, jonge en vrije wijn. Helder geel van kleur met een verfijnde fruitige smaak, fris en elegant. Druivesoorten o.a.: Alvarinho, Loureiro, Trajadura, Avesso en Pederna.
Alcoholpercentage: vanaf 8,5%.
Dit gebied is een van de vochtigste van heel Europa. Jaarlijks valt hier ca. 3000 millimeter regen. Door de nabijheid van de Atlantische Oceaan heerst er een mild en vochtig zeeklimaat met een warme zomer en een milde winter.
De bodem van het gebied bestaat voornamelijk uit verweringsmateriaal van graniet (bedekt met zand) dat arm is aan voedingsstoffen. Langs de rivieren is de bodem alluviaal met zand en klei.