Reisinfo

Home > Reisinfo > steden


Belém

Belém, de toegangspoort tot Lissabon van over zee. Naast de talrijke monumenten zoals de "Torre de Belém", het "Mosteiro dos Jéronimus" en het "Padrão dos descobrimentos" vind je hier ook de origenele Pastéis de Belém, een kalorie-rijk gebakje waarvan het water in de mond komt, alleen maar bij het binnenkomen van het bakkerijwinkeltje... winkel met aanpalende proefzaal.

Lisboa

Ten noordwesten van Lissabon ligt het gevarieerd en boeiend wijngebied Lisboa, tot voor kort nog onder de naam Estremadura, met rode en witte wijnen die ook reeds vroeger over de hele wereld een goede reputatie genoten. De regio strekt zich uit over een gebied vanaf de Atlantische kust ten westen van Lissabon tot net onder Coimbra.
Er heerst een gematigd mediterraan klimaat dat duidelijk onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud en er valt gemiddeld 650 millimeter regen. De bodem is zeer wisselend van subregio tot subregio en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond.