Reisinfo

Home > Reisinfo > cultuur


Miniatuurpark Zé Franco in Sobreiro

Sobreiro, even voorbij Mafra op weg naar Ericeira (kust), daar komt u voorbij het schattig, klein dorpje waar je gratis in kunt. Kinderen kunnen er spelen en je kunt er wat drinken en zelf gebakken broodjes halen. Leuk om te bezoeken als je in de buurt bent! Er is een groot parkeerterrein achter, dus je hoeft niet voor de deur naar een plek te zoeken. José (Zé) Franco was een kunstenaar welke een groot deel van zijn leven alles verzamelde wat met de Portugese cultuur en het plattelandsleven te maken had, zo is hij er toe gekomen om dit kleine "dorp" te bouwen waar al zijn verzamelingen een plaatsje hebben gekregen.

Lisboa

Ten noordwesten van Lissabon ligt het gevarieerd en boeiend wijngebied Lisboa, tot voor kort nog onder de naam Estremadura, met rode en witte wijnen die ook reeds vroeger over de hele wereld een goede reputatie genoten. De regio strekt zich uit over een gebied vanaf de Atlantische kust ten westen van Lissabon tot net onder Coimbra.
Er heerst een gematigd mediterraan klimaat dat duidelijk onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud en er valt gemiddeld 650 millimeter regen. De bodem is zeer wisselend van subregio tot subregio en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond.