Reisinfo

Home > Reisinfo > cultuur


Buddha Eden

Nabij Bombarral ligt het Buddha Eden kunstpark, waar oosterse en westerse kunst elkaar ontmoeten. Het park ligt op het eigendom van Quinta dos Lordidos, ook in eigendom van de Bacalhôa groep en dus is de link met Jose Manuel Berardo en zijn kunstcollectie niet ver weg... Hier word u meegenomen in een openluchtmuseum dat na de recentste uitbreiding ook Afrikaanse kunst onderbrengt, naast de talloze Buddha's, een terracotta-leger en enkele westerse kunstobjecten kan u er genieten van de schoonheid van dit park, welke met zorg is aangelegd.

Foto's: https://fotos-old-gallery.talaetrade.be/#collection/11

https://www.bacalhoa.pt/enoturismo/bacalhoa-buddha-eden

Lisboa

Ten noordwesten van Lissabon ligt het gevarieerd en boeiend wijngebied Lisboa, tot voor kort nog onder de naam Estremadura, met rode en witte wijnen die ook reeds vroeger over de hele wereld een goede reputatie genoten. De regio strekt zich uit over een gebied vanaf de Atlantische kust ten westen van Lissabon tot net onder Coimbra.
Er heerst een gematigd mediterraan klimaat dat duidelijk onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud en er valt gemiddeld 650 millimeter regen. De bodem is zeer wisselend van subregio tot subregio en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond.