Reisinfo

Home > Reisinfo > natuur


Cabo da Roca

Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland, vind u nabij Sintra, even ten noord-westen van Lissabon. Op de hoog boven de zeespiegel uitstekende kliffen bevind u zich het dichtst bij de Verenigde Staten, tenminste als u vanop het vasteland rekent. Wees voorbereid op felle wind, want die heerst hier altijd, maar dit neemt de schoonheid van de rotskust zeker niet weg. U kan er in het lokaaltje naast de vuurtoren een certificaat van bezoek afhalen.

Lisboa

Ten noordwesten van Lissabon ligt het gevarieerd en boeiend wijngebied Lisboa, tot voor kort nog onder de naam Estremadura, met rode en witte wijnen die ook reeds vroeger over de hele wereld een goede reputatie genoten. De regio strekt zich uit over een gebied vanaf de Atlantische kust ten westen van Lissabon tot net onder Coimbra.
Er heerst een gematigd mediterraan klimaat dat duidelijk onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud en er valt gemiddeld 650 millimeter regen. De bodem is zeer wisselend van subregio tot subregio en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond.