Reisinfo

Home > Reisinfo > resto


By the Wine - Lisboa

De wijn- en tapasbar By the Wine in de Rua das Flores is een aangename plaats om de wijnen van José Maria de Fonseca te ontdekken in combinatie met traditionele lekkernijen. In het decor van flessen, wijnvaten en foto's uit de geschiedenis van dit wijnhuis kan je rustig genieten van al dat lekkers. Laat je hier gerust leiden door de suggesties van de obers!

https://www.bythewine.pt/

Lisboa

Ten noordwesten van Lissabon ligt het gevarieerd en boeiend wijngebied Lisboa, tot voor kort nog onder de naam Estremadura, met rode en witte wijnen die ook reeds vroeger over de hele wereld een goede reputatie genoten. De regio strekt zich uit over een gebied vanaf de Atlantische kust ten westen van Lissabon tot net onder Coimbra.
Er heerst een gematigd mediterraan klimaat dat duidelijk onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud en er valt gemiddeld 650 millimeter regen. De bodem is zeer wisselend van subregio tot subregio en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond.