Home > Reisinfo > resto
Chez Lapin - Porto
Restaurante Chez Lapin, de Franse naam laat niet vermoeden dat hier typisch Portugese recepten worden bereid, maar konijn op de wijze van de Chef is hier subliem... Beste is om te reserveren, want bij etenstijd kunnen hier wel enkele wachtenden voor u zijn. Nostalgie aan de oever van de Douro langs de Cais de Ribeira!
Douro
De Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken veel van deze wijnboeren hun beste druiven voor tafelwijnen en tonen de wereld dat de regio capaciteiten heeft om wijnen van de hoogste kwaliteit voort te brengen.
De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen.
Witte wijn moet minimaal twee maanden worden opgeslagen, voor rode wijnen geldt een minimale opslagduur van acht maanden.
Het klimaat is continentaal met zeer hete zomers en strenge winters. De regenval varieert sterk naargelang de regio.De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.