Reisinfo

Home > Reisinfo > logies


Casa Gemeos

Casa Gemeos zijn 2 ruime vakantiewoningen met elk 3 slaapkamers en 2 badkamers in Centraal Portugal, de ideale uitvalsbasis voor grote/multi-generatie gezinnen die houden van afwisseling tussen natuur en cultuur! Het ligt verborgen in het historische dorp Aljubarrota, 100km boven Lissabon en 15km van het strand.
De Belgische eigenaars Silja & Jan wonen bij de vakantiehuizen en kunnen u alle info omtrent de regio verschaffen, je kan er zelfs genieten van een pizza-avond door hen verzorgd uit de authentieke houtoven. Een aanrader voor gezinnen met kinderen, ruim domein volledig omheind en afgesloten.

Lisboa

Ten noordwesten van Lissabon ligt het gevarieerd en boeiend wijngebied Lisboa, tot voor kort nog onder de naam Estremadura, met rode en witte wijnen die ook reeds vroeger over de hele wereld een goede reputatie genoten. De regio strekt zich uit over een gebied vanaf de Atlantische kust ten westen van Lissabon tot net onder Coimbra.
Er heerst een gematigd mediterraan klimaat dat duidelijk onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud en er valt gemiddeld 650 millimeter regen. De bodem is zeer wisselend van subregio tot subregio en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond.