Product Details

Pica Peixe

   Vinho regional

9

Karakteristieken

Oogstjaar: 2019
Alcohol: 13%
Wijnhuis: Boas Quintas
Regio: Terras do Sado- Setubal
Boas Quintas

S.A. Boas Quintas werd opgericht in 1991, toen Nuno Cancela d'Abreu, als 4de generatie van en land- en wijnbouwfamilie uit de Dao-regio, beslist om zijn kennis en ervaring te gaan aanwenden om zijn eigen wijnen te gaan commercialiseren.
In 2010 breid hij zijn werkgebied uit tot enkele andere wijnregio's in Portugal, zoals Peninsula de Setubal, Alentejo, Bucelas en Douro.
In 2016 levert het hem de titel van "wijnmaker van het jaar" op, en in ditzelfde jaar word Boas Quintas uitgeroepen tot "wijnhuis van het jaar" door het gerenomeerde magazine Revista dos Vinhos.

Ontdek hier de geschiedenis van Boas Quintas: https://www.youtube.com/watch?v=y2qBC8jHqx0

Terras do Sado- Setubal

Dit grote gebied begint ten zuidoosten van Lissabon aan de overzijde van de rivier de Taag terwijl in het centrum de rivier de Sado stroomt. Het wijnbouwgebied strekt zich uit van Lissabon langs de westkust naar het zuiden. Het klimaat is mediterraan met warme zomers en weinig regen.
Men treft verschillende bodemsoorten aan in terras do sado: klei en zand.

Touriga Nacional

blauw
Wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt in de port. Touriga Nacional is een vroeg rijpe druif met een diepe kleur en een intens aroma van rood fruit, rozen en viooltjes. Rijke tannines zijn ook kenmerkend voor deze druif.


Aragonez

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Aragonez heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit. Synoniem: Tinta Roriz.


Syrah

blauw
Een zeer sterke druivensoort voor rode wijn en kruidige rose. De wijnen van de syrah hebben een hoog tannine-gehalte, zonder stroef te zijn. Ze ruiken en smaken naar blauw fruit zoals bosbessen en bramen, met een sterk gekruide toon van vers gemalen peper en andere kruiden.