Product Details

Craufurd 10years Old Tawny

   Denominação de Origem Controlada

22

Karakteristieken

Oogstjaar: 0
Alcohol: 19.5%
Wijnhuis: Boas Quintas
Regio: Douro
Boas Quintas

S.A. Boas Quintas werd opgericht in 1991, toen Nuno Cancela d'Abreu, als 4de generatie van en land- en wijnbouwfamilie uit de Dao-regio, beslist om zijn kennis en ervaring te gaan aanwenden om zijn eigen wijnen te gaan commercialiseren.
In 2010 breid hij zijn werkgebied uit tot enkele andere wijnregio's in Portugal, zoals Peninsula de Setubal, Alentejo, Bucelas en Douro.
In 2016 levert het hem de titel van "wijnmaker van het jaar" op, en in ditzelfde jaar word Boas Quintas uitgeroepen tot "wijnhuis van het jaar" door het gerenomeerde magazine Revista dos Vinhos.

Ontdek hier de geschiedenis van Boas Quintas: https://www.youtube.com/watch?v=y2qBC8jHqx0

Douro

De Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken veel van deze wijnboeren hun beste druiven voor tafelwijnen en tonen de wereld dat de regio capaciteiten heeft om wijnen van de hoogste kwaliteit voort te brengen.
De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen.
Witte wijn moet minimaal twee maanden worden opgeslagen, voor rode wijnen geldt een minimale opslagduur van acht maanden.
Het klimaat is continentaal met zeer hete zomers en strenge winters. De regenval varieert sterk naargelang de regio.De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.