Product Details

Quinta da Terrugem

   Denominação de Origem Controlada

17

Karakteristieken

Oogstjaar: 2013
Alcohol: 14%
Wijnhuis: Alianca Vinhos de Portugal
Regio: Alentejo
Alianca Vinhos de Portugal

Meer dan 80 jaar geschiedenis
Gesticht in 1927 door 11 partners onder het leiderschap van Domingos Silva en Angelo Neves in Sangalhos (Anadia). Reeds van in de beginperiode is Alianca gaan exporteren naar Brazilie, Afrika en Europese landen. Op vandaag word meer dan 50% van de totale productie geexporteerd naar ongeveer 60 landen wereldwijd. Alianca staat bekend voor de schuimwijnen (espumantes) en de brandy, maar ook de stille wijnen worden zeker gewaardeerd. Quinta dos Quatro Ventos, Quinta da Garrida, Quinta da Terrugem and Quinta das Baceladas zijn enkele van de brands die reeds verscheiden awards wegkaapten op internationale concours.
In 2007 werd Bacalhoa Vinhos de Portugal de grootste aandeelhouder in Alianca, wat betekende dat de naam werd gewijzigd in Alianca Vinhos de Portugal. Dit leidde tot grootse investeringen in Sangalhos, waar met de opening van het Alianca Underground Museum een gigantisch tunnelmuseum werd ingericht met een grote varieteit aan kunst, van archeologische vondsten tot etnografische kunstwerken, mineralen en fossielen, keramische tegels, etc, uit de collecties van Jose Berardo.

Alentejo

Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. In totaal telt de streek 14.000 ha wijngaarden. De max. productie voor rode wijnen ligt op 55hl. per ha, voor rose en witte wijnen is dit 70hl. per ha. Alentejo is heet! Tijdens de zomermaanden schijnt de zon genadeloos. In juli en augustus zijn temperaturen boven de 40 graden niet ongewoon.
De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit kalk, verweerde graniet, zandsteen, leisteen of klei.

Aragonez

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Aragonez heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit. Synoniem: Tinta Roriz.


Trincadeira

blauw
synoniem = Tinta Amarela, Preto martinho.
Portugese druivensoort voor rode wijn die voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van port. Deze soort, die een goede kleur geeft, is niet erg bestand tegen rot en kan snel tegen oogsttijd makkelijk en snel overrijpen. Komt ook voor in de Dao en Alentejo.


Cabernet Sauvignon

blauw
Een kleine doffe donkerblauwe druif met een dikke schil. Het sap is zeer aromatisch. In een typische Cabernet Sauvignon ruikt en proeft u naast zwarte bessen ook groene paprika, pure chocolade en munt. In de geur speciaal viooltjes, cederhout (sigarenkistjes) en potloodslijpsel. De druif heeft een van de hoogste pit-vruchtvlees verhoudingen: 1 op 12. Pitten zijn, naast de schil, de belangrijkste tanninebron van wijn. Door zijn tannine is deze druif zeer geschikt om op eikenhouten vaten te rijpen. Dat maakt de stroeve tannine zacht en soepel. Als deze druif in een te koel klimaat groeit nijgen de wijnen naar onrijpheid en zijn wat dun. Een te warm klimaat maakt de wijn wat vlak en geeft een indruk van gestoofd fruit in de geur en smaak.