Product Details

Sharish

   

43

Karakteristieken

Lentamente destilado no Alentejo staat er op de fles van Sharish te lezen. Deze zoet-florale gin wordt inderdaad langzaam gedistileerd in het dorpje Monsaraz in de Alentejo, een streek in het zuiden van Portugal. Autodidact-distiller Antonio Cuco plaatst de lokale appel centraal in deze gin. De Bravo de Esmolfe heeft een beschermde status (PDO) en mag enkel in deze regio worden gekweekt en verwerkt in producten. Met tonnen ervaring als florist en restaurateur selecteerde Cuco enkel Portugese botanicals zoals plaatselijke sinaasappelen, citroenen, limoenen en citroenverbena die afzonderlijk worden gedistilleerd. Die worden samen met distillaties van kaneel, kruidnagel en vanille geblend tot de Sharish Gin waarin appel, kaneel en vanille de bovenhand hebben. De unieke fles heeft trouwens de vorm van de skyline van het dorpje Monsaraz dat op het etiket staat afgebeeld.

Botanicals: Jeneverbes, appel, sinaasappel, citroen, citroenverbena, koriander, limoen, kruidnagel, kaneel, vanille

Serveren met: 1724 Tonic

Oogstjaar: 0
Alcohol: 40%
Wijnhuis: Sharish Distillery
Regio: Alentejo
Sharish Distillery

Sharish gin komt uit de streek Alentejo en ligt helemaal in het zuiden van Portugal. De naam, "alem do Tejo" betekent letterlijk "over de Taag". Alentejo wordt het Toscane van Portugal genoemd, het is een gebied met open land met golvende velden en zeer vruchtbare grond.

Sharish gin is naar de hand van meesterdistiller Antonio Cuco die ervaring heeft als florist en restaurateur.

Alentejo

Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. In totaal telt de streek 14.000 ha wijngaarden. De max. productie voor rode wijnen ligt op 55hl. per ha, voor rose en witte wijnen is dit 70hl. per ha. Alentejo is heet! Tijdens de zomermaanden schijnt de zon genadeloos. In juli en augustus zijn temperaturen boven de 40 graden niet ongewoon.
De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit kalk, verweerde graniet, zandsteen, leisteen of klei.