Product Details

100 Hectares - Touriga Nacional

   Denominação de Origem Controlada

13

Karakteristieken

Oogstjaar: 2017
Alcohol: 15%
Wijnhuis: 100 Hectares
Regio: Douro
100 Hectares

De geschiedenis van 100 Hectares vangt aan begin de jaren 70, wanneer de familie Bras e Cigarro, uit voorliefde voor de Douro-regio, grote investeringen aangaat om hun quintas gelegen in de sub-regio Baixa-Corgo op te waarderen. De quintas van deze familie zijn reeds van het begin af verbonden met de wijnbouw, waarbij er enkel wijnen worden geproduceerd van eigen druiven, wat tot op heden nog steeds de filosofie is van de broers Filipe en Andre. Toch zijn de wijnen van 100 Hectares pas na 2009 onder eigen label op de markt gekomen, toen Filipe en Andre de beslissing namen om hun actief leven volledig aan de wijnbouw te gaan wijden, en wijnen te gaan produceren welke van de hoogste kwaliteit zijn, maar met een nieuwe kijk op Douro. Voorheen werden er wijnen gemaakt voor enkele toonaangevende wijnhuizen uit de Douro streek.

Douro

De Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken veel van deze wijnboeren hun beste druiven voor tafelwijnen en tonen de wereld dat de regio capaciteiten heeft om wijnen van de hoogste kwaliteit voort te brengen.
De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen.
Witte wijn moet minimaal twee maanden worden opgeslagen, voor rode wijnen geldt een minimale opslagduur van acht maanden.
Het klimaat is continentaal met zeer hete zomers en strenge winters. De regenval varieert sterk naargelang de regio.De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.

Touriga Nacional

blauw
Wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt in de port. Touriga Nacional is een vroeg rijpe druif met een diepe kleur en een intens aroma van rood fruit, rozen en viooltjes. Rijke tannines zijn ook kenmerkend voor deze druif.