Product Details

H.A.C.Reserva

   Vinho regional

18

Karakteristieken

Oogstjaar: 2018
Wijnhuis: Herdade Aldeia de Cima
Regio: Alentejo
Herdade Aldeia de Cima

Sant'Anna is een klein dorpje nabij Portel, gelegen aan de oude Romeinse heerweg tussen Evora en Beja langs de zuidelijke grens van de Alto Alentejo regio. De naam Sant'Anna was voor het eerst geregistreerd in de eerste helft van de 18de eeuw, na de heropbouw van de oude middeleeuwse kerk tussen de 2 vroegere dorpen, Sima (boven) en Baxo (beneden), zo staat het opgetekend in de geschriften omtrent de stad Portel uit de periode tussen 1722 en 1832, welke worden bewaard in het archief van Vila Vi├žosa. De bevolking kwam in deze regio wonen voor de vruchtbare gronden. Het was in het dorp "Sima" dat Herdade Aldeia de Cima werd gesticht in 1758.Het huidige project van Luisa Amorim bestaat in het vervallen domein opbieuw op te waarderen, om er Premium wijnen te produceren. Daarvoor werden ook de wijngaarden, welke zich op de nabijgelegen heuvels bevinden, volledig heraangelegd. Wat niet alledaags is in de wijnregio Alentejo is dat er gekozen werd om de wijnstokken in terrasbouw te gaan aanplanten, net zoals gebruikelijk is in de regio Douro.

Alentejo

Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. In totaal telt de streek 14.000 ha wijngaarden. De max. productie voor rode wijnen ligt op 55hl. per ha, voor rose en witte wijnen is dit 70hl. per ha. Alentejo is heet! Tijdens de zomermaanden schijnt de zon genadeloos. In juli en augustus zijn temperaturen boven de 40 graden niet ongewoon.
De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit kalk, verweerde graniet, zandsteen, leisteen of klei.

Alfrocheiro

blauw
Portugese druivensoort voor rode wijn. Deze soort is vooral aangeplant in de Dao, Bairrada en in Alentejo. Hij geeft kleur-intensieve wijnen die veelal versneden worden, met andere soorten vermengd. Het alcoholgehalte is hoog. Kleine, compacte druiven, heel donkerblauw van kleur, met een stevige schil. Synoniem voor: Tinta Bastardinha, Tinta Francesa de Viseu


Aragonez

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Aragonez heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit. Synoniem: Tinta Roriz.


Trincadeira

blauw
synoniem = Tinta Amarela, Preto martinho.
Portugese druivensoort voor rode wijn die voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van port. Deze soort, die een goede kleur geeft, is niet erg bestand tegen rot en kan snel tegen oogsttijd makkelijk en snel overrijpen. Komt ook voor in de Dao en Alentejo.