Product Details

Cadão Reserva branco

   Denominação de Origem Controlada

12

Karakteristieken

Oogstjaar: 0
Wijnhuis: Mateus e Sequeira Vinhos
Regio: Douro
Mateus e Sequeira Vinhos

Mateus & Sequeira Vinhos, gevestigd in São João da Pesqueira in de Douro, hebben in het verleden heel veel quintas opgekocht, waar ze de laatste jaren wijn produceren onder hun eigen merken: Cadão en Clama.
Wat betreft het hoofdmerk Cadão, je hebt er rood, rosé en wit in de instapklasse, aangevuld met Reserva wit en rood. Daarboven steekt de Touriga Nacional reserva uit. In het top-segment hebben we dan de Vinhas Velhas PM in wit en rood en als topper de Vinhas Velhas Grande Reserva.

Ook de portwijnen vallen onder het merk Cadão en zeer betaalbaar, een goede tawny, ruby en white port, 10 Years old Tawny en Vintage 2014 en 2016. Ook een Moscatel do Douro zit in hun gamma.

Dan heb je het merk Clama, met een rode en een witte wijn, en van beiden een Reserva.

Een wijnhuis met een selectie voor de alledaagse betaalbare wijnen uit de Douro!

Douro

De Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken veel van deze wijnboeren hun beste druiven voor tafelwijnen en tonen de wereld dat de regio capaciteiten heeft om wijnen van de hoogste kwaliteit voort te brengen.
De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen.
Witte wijn moet minimaal twee maanden worden opgeslagen, voor rode wijnen geldt een minimale opslagduur van acht maanden.
Het klimaat is continentaal met zeer hete zomers en strenge winters. De regenval varieert sterk naargelang de regio.De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.

Rabigato

groen


Codega do Larinho

groen
Relatief sterke groeier die een hoge opbrengst garandeert. Grote trossen met grote druiven, die gevoelig zijn voor meeldauw. Het bijzondere is, dat de wijnstokken zeer geschikt zijn om op steile hellingen te worden aangeplant. Dat betekent dat dit ras goed bestand is tegen droge grond. Sterke aroma's van tropisch fruit. Wel heeft de druif een gebrek aan de benodigde frisheid, waardoor het veelal geblend wordt met soorten die deze eigenschap wel hebben, zoals de Rabigato, Arinto de Bucelas en de Gouveio.


Gouveio

groen
De Gouveio is de Portugese naam van de bekende Spaanse Godello druif. Eind vorige eeuw bijna uitgestorven, maar sinds kort staat hij weer helemaal terug. Een echte kwaliteitsdruif, die aromatische wijnen geeft. Van frisse limoen en perzik tot amandelen en een intrigerende kruidigheid. En dat rijke pallet combineert de Gouveio met een zacht, vloeiend mondgevoel.


Viosinho

groen
Deze druif is redelijk gevoelig voor meeldauw en botrytis. Dankzij de goede balans tussen de zuurgraad en de aanwezige suikers, kan de kwaliteit uitstekend worden en krijgt men frisse, maar toch krachtige aromatische wijnen, die ook na een aantal jaren nog prima te drinken zijn. De tannines die uit de eiken vaten worden gehaald zorgen dat lagering goed mogelijk is. Vaak wordt de druif gebruikt in blends met bijvoorbeeld de Rabigato en de Gouveio.