Product Details

C-Cabriz Brut Branco

   Denominação de Origem Controlada

10.5

Karakteristieken

Oogstjaar: 0
Wijnhuis: Cabriz
Regio: Dao
Cabriz

De huidige generatie Portugese wijnproducenten, waaronder Cabriz, is ambitieus.
Ze houdt de tradities in ere, maar omarmt óók vernieuwing. De Portugese wijnbouw is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden blijken onbegrensd. Zo worden rode wijnen steeds fruitiger en verteerbaarder en verschijnen er ook steeds meer frisse witte wijnen op de markt. De combinatie van inheemse druivenrassen met de nieuwste technieken en internationale kennis levert eigenzinnige kwaliteitswijnen op. Niet voor niets worden ze in toenemende mate ontdekt door wijnliefhebbers die op zoek zijn naar moderne wijnen met een geheel eigen karakter. Cabriz maakt dit soort wijnen inmiddels al bijna dertig jaar en was in de jaren negentig een van de belangrijkste pioniers in de Dão.

In de glooiende heuvels aan de gelijknamige rivier bouwde Cabriz onlangs een gloednieuwe winery die van alle moderne technieken voorzien is. Het domein heeft nu bovendien een proeflokaal en een fantastisch restaurant waar de wijnen geserveerd worden bij regionale gerechten uit de Beiras. Het proeflokaal en het restaurant zijn geopend voor publiek en voor de ware wijn- en spijsliefhebber een omreis waard!

Dao

Gelegen ten zuiden van de Douro is dit een van de bekendste en oudste wijngebieden van Portugal met een oppervlakte van ca. 20.000 ha.
De witte wijnen zijn helder geel van kleur, licht en fris, met een fruitige smaak.
De rode wijnen zijn robijnrood van kleur en hun nobel karakter komt met name bij wat langere rijping tot uiting, als de wijn nog milder en zachter en bijna stroperig wordt. Druivesoorten o.a.: Wit: Encruzado, Assario-Branco, Borrado das Moscas. Rood: Alfrocheiro Preto, Jaen, Tinta Pinheiro, Tinta Roriz.