Product Details

Alvarinho Deu la Deu

   Denominação de Origem Controlada

13

Karakteristieken

Citroengeel

Aroma's van perzik, ananas en maracuja.

Lichte prikkeling welke eigen is aan Vinho Verdewijnen. Vol-frisse smaak met mooie afdronk.

Serveren op 12°C

Frisse wijn voor bij visgerechten of licht voorgerecht.

Oogstjaar: 2013
Alcohol: 13%
Wijnhuis: Adega Coop. de Moncao
Regio: Vinho Verde
Adega Coop. de Moncao

Adega de Moncao werd opgericht in 1958 als initiatief van 25 wijnbouwers. In 1962 telde men reeds 62 aangesloten wijnbouwers, en in 1993 werd de kaap van 1000 overschreden. Momenteel telt de adega 1600 cooperanten.
Momenteel bezit de adega het certrificaat naar norm NP EN ISO9001:2000 en dit voor vinificatie, concept, productie en botteling van Vinhos Verdes.

Vinho Verde

Dit gebied strekt zich uit over de hele kuststreek ten noorden van de Douro tot aan de grens met Spanje en omvat ca. 10% van het hele land. De Vinho Verde is een vrolijke, jonge en vrije wijn. Helder geel van kleur met een verfijnde fruitige smaak, fris en elegant. Druivesoorten o.a.: Alvarinho, Loureiro, Trajadura, Avesso en Pederna.
Alcoholpercentage: vanaf 8,5%.
Dit gebied is een van de vochtigste van heel Europa. Jaarlijks valt hier ca. 3000 millimeter regen. Door de nabijheid van de Atlantische Oceaan heerst er een mild en vochtig zeeklimaat met een warme zomer en een milde winter.
De bodem van het gebied bestaat voornamelijk uit verweringsmateriaal van graniet (bedekt met zand) dat arm is aan voedingsstoffen. Langs de rivieren is de bodem alluviaal met zand en klei.

Alvarinho

groen
Alvarinho is een bijzonder aromatische druivensoort voor witte wijn met een dikke schil. Deze soort kan goed gekweekt worden in een warm tot heet klimaat. Vooral in Vinho Verde regio is de Alvarinho volop aangeplant. Mits goed behandeld en met een laag rendement kunnen de licht gekleurde wijnen aromatisch zijn met een goed alcoholpercentage. In smaak en geur treft men abrikoos, perzik en citrus.