Wijnhuis Details


Herdade do Freixo

Herdade do Freixo is een groot ecologisch beschermd landgoed van 1000ha, welke reeds sinds 1808 in het bezit is van de Familie De Vasconcellos e Souza. Gelegen in de wijnstreek van Redondo in Alentejo tref je er buiten wijngaarden ook nog kurk- en steeneiken alsook olijfbomen aan.
Sinds 2007 is Pedro de Vasconcellos e Souza de eigenaar, CEO en wijnmaker van dit uitzonderlijk domein. Het familiebedrijf had nieuwe inzichten en investeringen nodig om Alentejo wijnen van onderscheidend hoge kwaliteit te produceren. In 2013 is met respect voor de 700 ha ongerepte natuur en 300ha wijngaarden begonnen met een groots project, het bouwen van een nieuwe wijnmakerij tot 40meter ondergronds. Eind 2016 werd dit opgeleverd en in 2018 kreeg dit architecturaal pareltje van de befaamde Portugese architect Frederico Valsassina de bekroning met de Award "Building of the Year".
Het doel van Herdade do Freixo is om karakteristiek klassieke wijnen in een moderne onderscheidende stijl op de markt te brengen, waarbij het landschap, de natuur en het ecologisch systeem beschermd blijft.
Het resultaat is duidelijk terug te vinden in de wijnen van onbetwistbaar hoge kwaliteit in een stijlvol en chique jasje.