wijnregio Details

Terras do Sado- Setubal

Dit grote gebied begint ten zuidoosten van Lissabon aan de overzijde van de rivier de Taag terwijl in het centrum de rivier de Sado stroomt. Het wijnbouwgebied strekt zich uit van Lissabon langs de westkust naar het zuiden. Het klimaat is mediterraan met warme zomers en weinig regen.
Men treft verschillende bodemsoorten aan in terras do sado: klei en zand.

 
0%riginal Rosé

2019

€ 9

0%riginal Tinto

2020

€ 9

Catarina

2016

€ 9.5

JMF Alambre

2014

€ 12

JMFMoscatel Roxo

2001

€ 20

Palacio da Bacalhoa

2009

€ 37

Pica Peixe

2019

€ 9

Pica Peixe

2020

€ 9

Quinta da Bacalhoa

2013

€ 19

Quinta da Bacalhoa

2012

€ 22

Arinto

groen
Witte druivensoort. Wordt Pederna genoemd in het Vinho Verde gebied. Dit is een van de druivensoorten met het grootste potentieel voor de productie van kwaliteits witte wijnen in Portugal. Schijnt afkomstig te zijn uit het gebied Bucelas. De Arinto druif produceert wijn met een intens en uniek aroma, met een prettige, verse en fruitige smaak. Zijn vrij hoge gehalte aan zuren produceert een vrij zuurrijke most die zich goed leent voor gisting op vat en het ouderen in de fles.


Trincadeira

blauw
synoniem = Tinta Amarela, Preto martinho. Portugese druivensoort voor rode wijn die voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van port. Deze soort, die een goede kleur geeft, is niet erg bestand tegen rot en kan snel tegen oogsttijd makkelijk en snel overrijpen. Komt ook voor in de Dao en Alentejo.


Castelao

blauw
Castelao=Periquita Druivensoort voor rode wijn uit Portugal. De niet te zware wijnen van deze druif combineren een aangename zachtheid met lekker frambozenfruit. In het midden van de 19e eeuw werd deze soort aangeplant door JoseMaria da Fonseca in de wijngaard ´Cova de Periquita vandaar de naam Periquita.


Siria

groen
De druif Siria word geteeld in het Portugese binnenland, namelijk in de hoger gelegen streken van de Beira Interior (Castelo Rodrigo) en de Dao-regio waar ze beter bekend staat onder de namen Alvadurao, Codega of Crato Branco. Siria is een heel productief druivenras met kleine druiven. De wijnen zijn heel delicaat, fris en elegant.


Fernao Pires

groen
Een van de meest aangeplante Portugese druivensoorten voor witte wijn. Van deze soort worden zowel mousserende als droge stille als zoete wijnen gemaakt.


Moscatel

groen
Sinoniem=Moscatel Graudo. Druivenras met hoog suikergehalte. Wordt gebruikt voor de productie van aromatische, zoete wijnen.


Moscatel Roxo

blauw
Het blauwe druivenras Moscatel Galego Roxo wordt in kleine mate aangeplant in de regio Setubal en brengt in grote lijnen een zelfde wijn voort als de Moscatel de Setubal maar met iets meer complexiteit. De trossen en druiven zijn klein en lichtrood van kleur.